Catalogus
HOME top > Gils herkennen & dateren
Gils herkennen & dateren

Hieronder worden enkele elementen besproken, die het mogelijk maken uw Gils materiaal te identificeren/dateren.

1 Koppelingen

De typische koppelingen tussen de rijtuigen zijn wellicht het meest kenmerkend voor de modellen van Gils, en maken identificatie van de Gils-modellen tussen ander materiaal vrij eenvoudig. Het door Gils uitgedachte systeem is bij mijn weten het enige systeem uit de periode van de blikken treintjes op schaal O, dat automatische ontkoppeling van de wagens mogelijk maakt. De koppeling is assymetrisch, en elke wagon heeft dus aan elk einde één van de elementen van deze koppeling, zijnde een horizontaal plaatje of een haak. De locomotieven hebben enkel achteraan een koppelingselement (een plaatje) en daarom is de orientatie van de wagons dus bij voorbaat vastgelegd.

detail_koppeling1.jpg (62247 bytes)
Deze tekening toont in detail de koppeling van 2 wagons (de locomotief bevindt zich per definitie aan de rechterzijde van de trein). De tekening toont de automatische ontkoppeling van de wagons door het achteruit rijden over de ontkoppelrail. De trein rijdt op deze tekening van rechts naar links.
c1.gif (10840 bytes) c2.gif (9668 bytes) c3.gif (9227 bytes) c4.gif (10949 bytes) c5.gif (9530 bytes)
Deze sekwentie toont de automatische ontkoppeling van een wagon

De eerste modellen van Gils hadden een relatief grote koppelhaak. Bij de laatste modellen kreeg de haak een iets verfijnde uitvoering. Ik weet op dit moment echter nog niet vanaf welk jaar deze verfijnde koppelhaken gebruikt werden. Ik vermoed dat dit gebeurde rond 1955.

koppeling-bar.jpg (8228 bytes)
grote koppelhaak fijne koppelhaak koppelplaatje

2 Draaistellen

Vele rijtuigen bestaan in verschillende uitvoeringen, die enkel verschillen door de gebruikte draaistellen:

gladdewielen.jpg (6313 bytes)
LICHTE bogie in blik
gladde wielen
LICHTE bogie in blik
wielen met spaken
GEDETAILLERDE bogie in zamac ENKELE aspot met bladveerdetail

De blikken bogies werden gebruikt in de beginperiode van Gils, en dit tot vermoedelijk 1953, toen de eerste locomotieven in zamac verschenen. Op hetzelfde moment werd voor de draaistellen waarschijnlijk ook overgeschakeld op zamac. De wielen zijn bijna gedurende de hele geschiedenis van Gils hetzelfde gebleven. Enkel in het prille begin (Silvergils...) waren de wieltjes nog niet voorzien van spakenimitatie, en waren ze dus vlak.

3 Buffers

Ook de gebruikte buffers hebben gedurende de geschiedenis van Gils enkele metamorfoses ondergaan.

In het begin werd gebruik gemaakt van gedraaide buffers. De eerste twee modellen waren enkel aanwezig op de SilverGils wagons en op goederenwagens met houten wanden. In de laatste jaren werden gegoten zamak? buffers gebruikt.

Buffers werden oorspronkelijk geintegreerd in de opbouw van de wagens (hoogstaand) en later in het onderstel (laagstaand).

buffer type 1
gedraaid
buffer type 2
gedraaid
buffer type 3
gedraaid
buffer type 4
gegoten

4 Bodemplaat

Ook de basis van de goederenwagens heeft enkele wijzigingen ondergaan. Dit is echter enkel te zien bij de blikken goederenwagens. Reizigersrijtuigen en de houten goederenwagens hadden specifieke bodemplaten.

Het eerste model bodemplaat (volledig zwart met donkere geleurde decals 'charge 10T' en 'T7500' vind je enkel bij de eerste ketelwagens (dezelfde decals vind je terug op de houten goederenwagens). dan verschenen de bodemplaten in grijs/beige waarbij gewelfde cirkels anwezig waren voor vlotte draaiing van de draaistellen. Bij een volgende versie verdween deze cirkel en werd deze aangebracht in het draaistel zelf. De zijkanten van beide bodemplaten in grijs is zwart met weergave van klinknagels. Op de zijkant komen de opschriften 'T 7500' en 'charge 20T' voor. De laatste versie is terug volledig zwart, zonder enig opschrift.

versie 1
zwart
versie 2
grijs/beige
versie 3
grijs
versie 4
zwart

 
HOME CONTACT bottom-banner